Oyun Hareketi Derneği

Hatay Saha Çalışma Raporu – Mart 2024

2024 yılı Mart ayında toplam 19 HAYALGÜCÜ OYUN PARKI’ nda buluştuk.

Bu ondokuz uygulamadan altısı Sema Gökmen İçelliler tarafından Uludağ Elektrik Sosyal Yaşam alanında tek oyun sağlayıcı eşliğinde ve programa ek olarak gerçekleşti. Sema’nın gayreti ile gerçekleşen bu ek HOP’lar sayesinde rekor uygulama düzeyine ulaştık.

Takım çalışması, yaratıcılık, kendi ve etrafı ile pozitif iletişim kurma, tasarım ve motor becerisi gelişim setlerinde atölyeden yararlanan çocuklarda belirgin ilerlemeler gözlemlendi.

MART ayında sadece bir uygulamada Oyun Hareketi gezici HOP uygulamasını gerçekleştirebildik. O da sosyal medya üzerinden bize davette bulunan Gönül Öğretmenin Defne’de görev yaptığı anaokulu oldu.

Bu ay bütçemiz olmadığı için araç kiralayamadık ve bu yüzden Uludağ Enerji ve Aziz Nesin Vakfı saha organizasyonu ile entegre çalıştık ve uygulamalarımızı bu iki kurumun desteği ile gerçekleştirmiş olduk.

Türkiye’de Playworker Hareketi

2024 yılı Şubat ayında toplam 11 HAYALGÜCÜ OYUN PARKI’ nda buluştuk ve birlikte oyunun büyülü dünyasında yolculuk yaptık.

Bu 11 uygulamadan 5’i sevgili Jale İncekol ve ekibi tarafından HOP’un HATAY’daki büyülü yolculuğunun belgelenmesi için belgesel kayda alındı.

Hatay Saha Çalışma Raporu – Şubat 2024

Hatay Saha Çalışma Raporu – Ocak 2024

2024 yılının ilk saha çalışmasında toplam 15 HAYALGÜCÜ OYUN PARKI‘ nda buluştuk ve birlikte oyunun büyülü dünyasında yolculuk yaptık.
Bu 15 uygulamanın DÖRDÜNDE çocuklar ilk defa (H.O.P. 1) bizimle ve oyun alanımız ile tanıştılar.
ON defa ise (HOP 2) en az kinciye bizimle olan çocuklar ilk deneyimlerini pekiştirip, geliştirdiler. Ve bir defa ise HOP 5 istasyonunda artık tasarım oyunlarında ileri tutum geliştirmiş çocuklar ile çalıştık. Toplamda 150-200 çocukla buluştuk.

Hatay Saha Çalışma Raporu – Aralık 2023

2023 yılının son saha çalışmasında çocuklarla toplam 8 kez oyun için buluştuk. Bu 8 H.O.P.’a çocuklar toplam 185 kez katılım gösterdiler. Hatay’ın en dezavantajlı bölgelerinden biri olan Narlıca’daki Uludağ Elektrik Yaşam Kampüsü’ndeki toplam 5 buluşmamızın bazılarına tekrar katılan çocukların gelişimini gördük. Yanısıra Hassa’daki Şehit Veysel Anaokulu’nda ve Suriye sınırına yakın olan Reyhanlı’daki Kuletepe İlkokulu’nda da birer kez H.O.P. gerçekleştirdik. Bir H.O.P.’u da Hatay Deprem Dayanışma’nın Serinyol’daki yerleşkesinde gerçekleştirdik.

Deprem Bölgesi Çalışmalarımızda Ne Yaptık ?

20 Şubat 2023 tarihinde başlayarak, 01 Haziran 2023 tarihine kadar İBB Oyun İstanbul paydaşlığında Hatay ili sınırlarında mobil oyun alanı çalışmalarımızı gerçekleştirdik. İki mobil araç ile oyuncak olmayan materyaller ile depremzede çocukların kendilerini özgürce ifade edebileceği oyun alanları yarattık, oyun toplulukları oluşturduk.