Oyun Hareketi Derneği

Aşağıdaki blog yazısı Şubat 2024 ayı saha çalışmalarına katılan üyemiz Nedim Buğral ve gönüllümüz Sema Gökmen İçelliler tarafından kaleme alınmıştır.

HATAY SAHA ÇALIŞMASI MART RAPORU

2024 yılı Mart ayında toplam 19 HAYALGÜCÜ OYUN PARKI’ nda buluştuk.

Bu ondokuz uygulamadan altısı Sema Gökmen İçelliler tarafından Uludağ Elektrik Sosyal Yaşam alanında tek oyun sağlayıcı eşliğinde ve programa ek olarak gerçekleşti. Sema’nın gayreti ile gerçekleşen bu ek HOP’lar sayesinde rekor uygulama düzeyine ulaştık.

Takım çalışması, yaratıcılık, kendi ve etrafı ile pozitif iletişim kurma, tasarım ve motor becerisi gelişim setlerinde atölyeden yararlanan çocuklarda belirgin ilerlemeler gözlemlendi.

MART ayında sadece bir uygulamada Oyun Hareketi gezici HOP uygulamasını gerçekleştirebildik. O da sosyal medya üzerinden bize davette bulunan Gönül Öğretmenin Defne’de görev yaptığı anaokulu oldu.

Bu ay bütçemiz olmadığı için araç kiralayamadık ve bu yüzden Uludağ Enerji ve Aziz Nesin Vakfı saha organizasyonu ile entegre çalıştık ve uygulamalarımızı bu iki kurumun desteği ile gerçekleştirmiş olduk.

Mart ayında 300’den fazla çocukla buluştuk.

Uygulama alanlarımız:

-Uludağ Elektrik Kampüsü – Narlıca (Antakya)  (11 buluşma)

-Aziz Nesin Vakfı (6 buluşma)

-Sokak Arası HOP (1 farklı yerde)

OYUN SAĞLAYICI GERİ BİLDİRİMLERİ

-Fiziksel ve psikolojik olarak birbirimizi gözetebildik.

-Her sabah ve akşam gerçekleşen hazırlık ve değerlendirme toplantıları sayesinde gelişen ve verimliliği artan bir sürecin gerçekleşmesini sağladık. Uludağ Elektirik Sosyal Yaşam Alanında çocuklar ile HOP etkili bir bağ kurabildi.

-Çocuk güvenliği alanında ilk gün kullandığımız plakalar düşmeye neden oldu. İkinci gün kısıtlı kullandık ama riski tamamen yok edemedik. Daha sonra malzemeyi tamamen kullanmayarak riski yok ettik.

-Çocuklara hitap etme ve profesyonel mesafede çalışma konusunda dikkatliydik.

-Travmatik bir durum ile karşılaşmadık.

-Sosyal medya paylaşımlarımızda dikkatliydik.

OYUN HAREKETİ DERNEĞİ  SAHA ÇALIŞMALARI

12.03Uludağ Enerji Yaşam Kampüsü

13.03Uludağ Enerji Yaşam Kampüsü

13.03Aziz Dedenin Gezgin Atölyesi

14.03Uludağ Enerji Yaşam Kampüsü

14.03Aziz Dedenin Gezgin Atölyesi

15.03Uludağ Enerji Yaşam Kampüsü

15.03Defne Subaşı Anaokulu

15.03Aziz Dedenin Gezgin Atölyesi

16.03Uludağ Enerji Yaşam Kampüsü

16.03 Uludağ Enerji Yaşam Kampüsü

16.03 – Uludağ Enerji Yaşam Kampüsü

16.03 – Aziz Dedenin Gezgin Atölyesi

17.03 – Uludağ Enerji Yaşam Kampüsü

17.03 – Aziz Dedenin Gezgin Atölyesi

NİSAN AYI SAHA ÇALIŞMALARI İÇİN TEMASLARIMIZ

-Meydan Mahallesinde sabit HOP istasyonu kurulması için görüşme.

-Kırıkhan Kaymakamlığı talebiyle Kırıkhan saha planlaması

MART  2024 AYI HATAY SAHA ÇALIŞMALARIMIZ GİDERLERİ

Kırtasiye harcama : 6450TL

Bu bütçe üyemiz Tüge Sungay’ın 5.000 TL, ayrıca 3 ayrı bağışçının 500’er liralık destekleri ile oluşturuldu.

Bütçe’nin 450 TL’lik kısmı doğrudan HOP materyali olarak alındı. 6.000 TL’ lik kısmı ise çalıştığımız konteyner Kent içindeki prefabrik anaokuluna malzeme alınması şeklinde kullanıldı.

İstanbul – Hatay ve Hatay – İstanbul ulaşımı , Hatay içi taksi transfer ücretleri ile Narlıca’da konaklama ihtiyacı Uludağ Elektrik A.Ş. tarafından karşılanmıştır.