Oyun Hareketi Derneği

Oyun Çocukların En Gerçek Uğraşıdır.

Monteigne

Oyun Her Şeyle, Her Yerde, Her Zaman ve Her Yaşta

Derneğimiz çocukların ve gençlerin en temel hakkı olan oyun oynama hakkını engelleyen unsurları belirlemek, farkındalık yaratmak, engelleri kaldırmak için çalışmalar yürütür. Çocukların gelişimi için yararlı olan oyunla ilişkili  çalışma yapan kişi /  kuruluşlara destek vermek ve savunuculuk faaliyetleri yapmak da derneğimiz kuruluş amaçları arasındadır.

• Öğretmenlere yönelik; okullarda oyun kültürü atölyesi eğitici eğitimleri, webinar, seminer ve yayınlar yapar.
  • Çocukların yaşamını şekillendiren kentsel ortamda oyunlar aracılığıyla, geçici ve kalıcı etkiler yaratmak amacıyla belediyelerle “esnek oyun alanları” laboratuvar çalışmaları gerçekleştirir.
  • Kurum ve kuruluşlarla, derneğimiz kuruluş amacı doğrultusunda kesişen projelerde ortaklık, danışmanlık yapar.
  • “Oyun Oynama Hakkı”nı engelleyen unsurlar ile ilgili saha çalışmaları yapar, yayınlar üretir, panel- kongre veya konferanslarda; kamusal alanda çocuk hakkı çalışmalarının yaygınlaşması ile ilgili çalışmalarını paylaşır.
  • Kriz koşulları veya dezavantajlı koşullarda büyüyen çocukların oyunla iyi olma hali için saha çalışmalar yapar. Bu çalışmaların yaygınlaşması için yayın-söyleşi vb. etkinlikler düzenler.

Yukarıda bahsettiğimiz amaçlar doğrultusunda;

• Okullarda oyun kültürü üzerine eğitici eğitimleri, webinar, seminer ve yayınlar yapıyoruz.
  • Çocukların yaşamını şekillendiren kentsel ortamda oyunlar aracılığıyla ve fırsatlarda geçici ve kalıcı etkiler yaratmak amacıyla belediyelerle “esnek oyun alanları” laboratuvar çalışmaları yürütüyoruz.
  • Kurum ve kuruluşlardan, derneğimiz kuruluş amacı doğrultusunda gelen projelere ortaklık, danışmanlık yapıyoruz.

Oyun Kuranlar

Nedim BUĞRAL – Yönetim Kurulu Başkan